Landgoed van 50 Cent wordt bejaardentehuis

Landgoed van 50 Cent wordt bejaardentehuis

Het gigantische huis werd verkocht voor 7,3 miljoen. Dat is minder dan de helft van de vooropgestelde vraagprijs van 17 miljoen euro. Met de jaren verlaagde de rapper het bedrag, en nu heeft hij dus een koper gevonden. Dat is een projectontwikkelaar die in rusthuizen handelt. Ook het huis van de rapper wordt verbouwd tot een rustoord waar gepensioneerden begeleid kunnen samenleven.

En dat doen ze in luxe, want het huis bestaat uit maar liefst 21 slaapkamers, 25 badkamers, een binnen- en buitenzwembad, een landplaats voor helikopters, een casino, een gigantische vijver en enkele basketbalvelden. De rapper liet er ook een disco met palen voor danseressen installeren, maar die zijn wellicht niet nodig in het bejaardentehuis.

Curtis Jackson kocht het stulpje in 2003 van bokser Mike Tyson. Hij renoveerde het huis, maar dat kostte hem heel wat geld. Ook het maandelijkse onderhoud vormde een financiële aderlating. Zo betaalde hij 9.000 dollar (8.200 euro) aan beveiliging, 5.000 dollar aan het onderhoud van de tuin en 1.500 dollar aan zijn zwembad dat mega proper moest blijven.

AFP/ F.J. Brown