Lady Gaga's achtergronddanser 'Zombie Boy' overleden

Lady Gaga's achtergronddanser 'Zombie Boy' overleden

Het tattoomodel werd levenloos aangetroffen in zijn appartement nadat hij zichzelf van het leven beroofde. Popster Lady Gaga met wie hij in het verleden samenwerkte is kapot van verdriet door het overlijden. "De zelfmoord van Robert Genest, Zombie Boy, is meer dan verschrikkelijk", schreef ze in een tweet. Ze roept ook op om harder te werken aan een maatschappij waarin mentale problemen geen taboe meer zijn en spoort mensen aan te praten met hun familie en vrienden als ze niet goed in hun vel zitten.

Hersentumor 

Genest liet zich voor het eerst tatoeëren nadat hij op zijn 16de een hersentumor kreeg. Het zou uiteindelijk leiden tot zijn transformatie als 'Zombie Boy'. Hij werd pas echt bekend toen hij in 2011 als skelet opdook in de videoclip 'Born This Way' van Lady Gaga. Hij was nadien nog regelmatig te zien in mode-en reclamecampagnes.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

The suicide of friend Rick Genest, Zombie Boy is beyond devastating. We have to work harder to change the culture, bring Mental Health to the forefront and erase the stigma that we can't talk about it. If you are suffering, call a friend or family today. We must save each other. pic.twitter.com/THz6x5JlpB

— Lady Gaga (@ladygaga) August 3, 2018