'Lachend kakske' in Oostende werd gestolen, maar is intussen terecht

'Lachend kakske' in Oostende werd gestolen, maar is intussen terecht

Een verdwaalpaal is niet alleen leuk, maar heeft ook een functie. De paal helpt kinderen op het strand te onthouden waar hun ouders zitten. Met de zeemoji's wilde het stadsbestuur de traditionele verdwaalpalen vervangen door een hedendaagse versie die dichter bij de jeugd staat. Naast het gestolen 'lachend kakske' sieren een smiley en een hartje het strand van Oostende. Die staan wel nog op hun plaats.

Burgemeester Bart Tommelein beloofde via Twitter een beloning aan de eerlijke vinder.

Onze splinternieuwe verdwaalpaal met zeemoji #hetlachendkaksje is spoorloos verdwenen. Wie meehelpt om de daders te vinden krijgt een beloning @StadaanZee @VisitOostende #oostende ?

— Bart Tommelein (@Barttommelein) 2 juillet 2019

Studentikoze grap

Intussen is de paal terecht. De dieven van het 'lachend kakske' hebben zichzelf verraden via Instagram. Op hun profiel waren foto's en filmpjes te zien van hoe ze de paal uit het voetstuk sleuren. Een alerte Instagram-gebruiker nam daar foto's van en gaf ze door aan de politie.

Tommelein bevestigt dat de politie de Leuvense jongeren op het spoor is. Eerder had de burgemeester al klacht laten indienen bij de politie. "Op camerabeelden was al te zien hoe de jongeren afgelopen nacht rond 01.00 uur met de verdwaalpaal door de stad liepen», vertelt Tommelein. "Ze hebben de paal duidelijk meegenomen naar hun appartement waar een feestje aan de gang was. Dat is te zien aan de foto's want er staat veel drank op tafel", aldus de burgemeester. "Het is een misplaatste studentikoze grap waar de jongeren hopelijk niet zomaar mee wegkomen. Ik zou nu toch graag mijn 'lachend kakske' terugkrijgen", aldus burgemeester Bart Tommelein.

Omdat de paal afgekraakt is zullen de kosten van de herstelling moeten worden betaald door de Leuvense jongeren.