Laat je beenhaar de vrije loop tijdens 'Januhairy'

Laat je beenhaar de vrije loop tijdens 'Januhairy'

Vrouwelijk vachtje

Vrouwen voelen vaak de maatschappelijke druk om hun lichaamshaar te scheren, epileren of waxen. Met mannenhaar hebben we geen probleem, maar bij vrouwen ligt dat anders. Liefst zijn we overal glad en haarloos. Ook Laura Jackson scheerde zich zonder nadenken: "Het is moeilijk om de vrouwelijke normen en stereotypen te doorbreken. Ik had zelfs nooit overwogen om mijn lichaamshaar te laten staan, want dat is 'abnormaal'. Ik realiseerde me zelfs niet dat ik de keuze had. Ik scheerde gewoon rustig verder."

Performance

Voor een performance in mei liet Laura haar haar groeien en dat voelde bevrijdend. "Na een aantal weken begon ik te wennen aan mijn haar en vond ik het zelfs leuk dat ik me niet meer moest scheren. Als ik die performance over vrouwzijn niet had gebracht, had ik nooit de moed gehad om mijn haar te laten staan. Maar ik besefte plots hoe belangrijk het is om je lichaamshaar te accepteren."

'Januhairy'

Daarom richtte ze in de aanloop van het nieuwe jaar 'Januhairy' op. Ze hoopt dat vrouwen zo gestimuleerd zullen worden om hun scheermesje eens links te laten liggen en hun beharing te accepteren. "Het is zonde dat zovelen niet beseffen hoe bevrijdend het is om je lichaamshaar te laten staan. En hoe normaal het ook is." Met 'Januhairy' wil ze ook geld verzamelen voor 'Body Gossip', een goed doel dat kunst en educatie met elkaar verbindt. Wij zijn alvast helemaal weg van de leuke tekeningetjes op Laura's Instagramprofiel!

https://www.instagram.com/p/BrNL5DIABft/?utm_source=ig_web_copy_link