Laat Google en het lot je reis bepalen

Laat Google en het lot je reis bepalen

Google Flight Search is een experiment van Google dat al een jaar loopt. Met Flight Search kan je op een kaartje zien naar waar je kan vliegen vanaf een lokale luchthaven en hoeveel dat zou kosten. Google gaat nu verder aan de slag met het Flight Search en zal over de komende dagen enkele functies toevoegen.

Net zoals bij de zoekrobot voor het internet zal je binnenkort in staat zijn om aan te duiden dat je een gok doet, ofwel "I'm feeling lucky". Google kiest dan willekeurig een bestemming voor je waarheen je kan vliegen. Je kan nog altijd ingeven hoeveel je maximum wilt betalen en hoelang je reis mag duren en natuurlijk is het reisadvies van Google niet bindend. Je kan op 'Ik doe een gok' blijven klikken en Google zal je andere reisbestemming aanraden.

De andere functies die worden toegevoegd zijn een grote kaart, waarop je alle bestemmingen en de kost om ernaartoe te vliegen kan zien, foto's van toeristische trekpleisters bij alle reisbestemmingen en zal zelfs in staat zijn hoe de kosten voor een vlucht veranderen naargelang dag, seizoen of vakantieperiode. Ideaal dus als je nog niet weet naar waar je op vakantie trekt.

https://www.youtube.com/watch?v=-hffP2vr1Jk