La Liga - Ansu Fati wordt de jongste doelpuntenmaker ooit voor Barcelona, Catalanen winnen weer niet

Ansu Fati heeft zaterdag tijdens de verplaatsing naar Osasuna geschiedenis geschreven. De buitenspeler uit Guinee-Bissau werd met zijn zestien jaar en 304 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit in het eerste elftal van FC Barcelona. Het werd overigens geen topdag voor Barça in Pamplona. De Blaugrana bleven steken op 2-2. Barcelona-coach Ernesto Valverde kon bij Osasuna opnieuw niet rekenen op Lionel Messi en Luis Suarez. Beiden liggen nog in de lappenmand. Aanwinst Antoine Griezmann kreeg zo voorin het gezelschap van Rafinha en de 21-jarige Carles Perez Sayol. Fati kwam tijdens de pauze in het veld, in plaats van rechtsachter Semedo. Osasuna stond bij de pauze 1-0 voor dankzij een goal van Torres (7.).

Het was Fati die in de 51e minuut terugsloeg met een rake kopbal op voorzet van Perez. Met zijn doelpunt was hij de jongste Barcelona-speler ooit die scoorde in La Liga en de derde jongste doelpuntenmaker alle teams inbegrepen. Enkel huidig Moeskroen-speler Fabrice Olinga (destijds 16 jaar en 98 dagen toen hij scoorde voor Malaga) en Iker Muniain (16 jaar en 289 dagen voor Athletic Bilbao) waren ooit jonger.

Barcelona kwam vervolgens via een andere invaller, Arthur (64.), op voorsprong. Opnieuw Torres, ditmaal vanaf de stip, bezorgde de thuisploeg negen minuten voor tijd echter alsnog een punt.

Barcelona blijft zo achter met vier punten na drie speeldagen. Op de openingsspeeldag verloren de Catalanen ook al van Bilbao. Osasuna telt vijf punten.