Kyra Gantois stopt met sociale media omwille van gezondheidsredenen

Kyra Gantois stopt met sociale media omwille van gezondheidsredenen

De 20-jarige milieuactiviste kondigde het nieuws zelf aan op Instagram. Sociale media hebben haar de laatste maanden meer kwaad dan goed gedaan, zo legt ze uit. “De laatste maanden heb ik alleen maar stress waardoor mijn gezondheid en schoolprestaties daar ook onder gingen lijden. Ik ben daardoor bijgekomen waardoor ik me niet 100% goed voel in mijn lichaam. Ik heb het gevoel dat ik het tegenwoordig alleen nog maar doe voor anderen en niet meer voor mezelf. Dus ik neem een break van sociale media om even op mezelf te komen, te focussen op mezelf, mijn lichaam, mijn relatie, ... Ik wil jullie allemaal enorm hard bedanken voor de steun die ik gekregen heb de afgelopen maanden en tot binnenkort”, schrijft ze.

Begripvolle reacties

Haar volgers respecteren haar beslissing om van het ‘sociale media'-toneel te verdwijnen. “Ik begrijp het volkomen, Kyra. Heel moedig en goed van je. Rust uit, wees mild voor jezelf en geniet van de kleine dingen” en “Take care, het is heel belangrijk voldoende tijd voor jezelf te nemen”, klinkt het onder meer.

Studies

Gantois trok enkele maanden geleden de deur achter zich dicht bij ‘Youth For Climate'. Ze was het “beu om behandeld te worden als een stuk vuil”. Momenteel focust ze zich op haar studies ‘Toerisme en Recreatiemanagement'.

https://www.instagram.com/p/B5Ysf8QHK9C/