Kwik stijgt woensdag naar 26 graden

Na de doortocht van een zwakke storing zondagnamiddag, wordt het vanaf morgen zonniger en warmer. Woensdag is meer dan 25 graden mogelijk, maar donderdag slaat het weer opnieuw om met kans op regen en onweer.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Van vandaag tot woensdag is het meestal droog en wordt het geleidelijk zonniger en warmer. Vandaag hangt het kwik nog tussen 16 à 20 graden, maar woensdag kan het in het centrum oplopen tot 26 graden. Donderdag slaat het weer volledig om met de doortocht van een vrij actieve storing, vergezeld van koudere lucht.

Het wordt dan zwaarbewolkt met soms matige buien, eventueel vergezeld van onweer. De maxima dalen tot 15 graden aan de kust en 19 in Belgisch Lotharingen. Ook vrijdag en tijdens het weekend zouden buien mogelijk blijven.

Gisterenmiddag trok er nog een zwakke storing over het land met enkele buien in het binnenland. In het westen van het land kwamen er al snel opnieuw opklaringen, maar 's avonds viel er in het oosten nog een laatste bui. De maxima schommelden tussen 17 graden in de Ardennen en 20 graden in de Kempen. 's Nachts werd het overal droog met brede opklaringen.