Kwik stijgt dit weekend tot 26 graden

Kwik stijgt dit weekend tot 26 graden

Het wordt vannamiddag zonnig en zacht, met maxima tot 21 graden. Tijdens het weekend gaat de zon helemaal loos, en kunnen de temperaturen stijgen tot 26 graden. In de loop van zondag neemt de kans op een bui wel toe. Dat meldt het KMI. Vrijdagnamiddag blijft het overal droog en zonnig, met soms enkele hoge wolkensluiers. Het wordt zacht met maxima tussen 16 en 19 graden in de Ardennen en rond 20 of 21 graden elders. De wind waait matig uit het oosten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het, op enkele hoge wolkensluiers nabij de Franse grens na, praktisch helder weer. Het kwik daalt wel fors: de minima kunnen zakken tot 5 of 6 graden.

Zaterdag is het droog, zonnig en warm. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden in de Ardennen en tussen 24 en 26 graden elders. Er staat een matige wind uit het zuidoosten. Er volgt een zachte nacht, met minima tussen 10 en 17 graden.

Ook zondag is het eerst nog warm en vrij zonnig, maar de kans op een bui neemt wel stilaan toe. 's Avonds bereikt een regenzone het land vanaf het zuidwesten. De maxima gaan van 18 tot 26 graden.

Vanaf maandag vallen de temperaturen vermoedelijk terug naar normale waarden voor de tijd van het jaar: 14 à 20 graden. Het wordt vanaf dan ook wisselvalliger.

bron: Belga