Kwik piekt naar 37,2 graden in Sint-Pieters-Rode

Kwik piekt naar 37,2 graden in Sint-Pieters-Rode

De hoogste temperatuur van vandaag is voorlopig gemeten in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Rode. Daar piekte het kwik deze namiddag naar 37,2 graden Celsius, een nieuw stationsrecord. Dat meldt weerman David Dehenauw. Het nationale record van 38,8 graden Celsius lijkt buiten schot te blijven. In Ukkel ging het kwik vanmiddag even naar 35,4 graden Celsius, maar door de bewolking en het onweer zakte de temperatuur nadien opnieuw naar 32 graden Celsius. Ook gisteren werd in Ukkel een temperatuur van 35,4 graden gemeten. Daarmee zijn gisteren en vandaag de warmste dagen van het jaar.

Voor Ukkel was het bovendien de warmste 27ste juli ooit. Het vorige record van 32,4 graden Celsius (1928) werd verpulverd. Het absolute record voor Ukkel blijft ook overeind, op 36,6 graden Celsius.

Elders ging het kwik wel vlot boven de 36 graden Celsius. Zo werd in het Antwerpse Stabroek omstreeks 16 uur 36,6 graden Celsius gemeten en in het West-Vlaamse Beitem sneuvelde 36,5 graden Celsius, een nieuw stationsrecord. De voorlopig hoogste piek werd genoteerd in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Rode met een temperatuur van 37,2 graden Celsius.

bron: Belga