Kwart vrouwen vindt kookkunsten van hun partner walgelijk

Kwart vrouwen vindt kookkunsten van hun partner walgelijk

Maar liefst 28% van de vrouwen vindt dat hun partner niet goed kan koken. Bij vrouwen boven de zestig jaar oud is dat zelfs nog veel meer: daarvan vindt 37% dat hun partner er niets van bakt. Daarnaast zegt een op de vijf jonge vrouwen zich weleens te schamen tegenover hun partner of gasten, voor het eten dat ze op tafel zetten.

Opvallend detail is dat de mannen in kwestie niet echt doorhebben dat hun kookkunsten niet bepaald in de smaak vallen. Slechts 13% van de mannen schijnt zich wel eens te schamen voor wat ze anderen voorschotelen. En mannen zijn over het algemeen veel gelukkiger met de kookkwaliteiten van hun partner. Slechts 14% vindt dat hun wederhelft er niets van kan.

Eerlijk

Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat ze het eerlijk zeggen als het eten van een ander niet geslaagd vinden. Opvallend is wel dat maar liefst tweederde van de mannen hierbij kiest voor eerlijkheid, tegenover slechts de helft van de vrouwen.

Ouderwets

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat we behoorlijk ouderwets zijn op het gebied van koken: vrouwen blijken namelijk voor het overgrote deel verantwoordelijk te zijn voor het avondeten. Maar liefst driekwart van hen zegt 's avonds vaker de schort voor te binden dan hun wederhelft. En dat kan voor behoorlijke discussies zorgen, want 17% van de ondervraagden geeft aan dat er wel eens ruzie wordt gemaakt over wie er kookt die dag.