Kwart van de vrouwen gebruikt kinderen als excuus om niet te moeten vrijen

Kwart van de vrouwen gebruikt kinderen als excuus om niet te moeten vrijen

Het Nederlandse Acties.nl liet een onderzoek uitvoeren naar het gezinsleven van 1200 koppels. Daaruit blijkt dat als vrouwen geen zin hebben in seks, ze een smoesje verzinnen rond de kinderen. Maar ook mannen trekken die kaart, maar liefst 33%. Naast het gezin is hoofdpijn nog steeds een populair excuus. Hoe ouder moeder en vader en hoe zelfstandiger de kinderen, hoe meer dit getal zakt.

Tijdgebrek

Nageslacht hebben zorgt blijkbaar voor eindeloos veel inspiratie bij de gezinnen want ook familieverplichtingen en feestjes worden afgezegd onder het mom van de kinderen. Maar liefst de helft van de ondervraagde vrouwen maakte zich hier schuldig aan en 44% van de vaders.

Vakantie

Hoewel veel ouders hun kleine en grote ukjes doodgraag zien, gaven ze toch aan geld te willen geven voor eens op vakantie te kunnen gaan zonder hun kroost. Tot slot komen de schoonmoeders negatief in beeld. Zo vinden veel koppels dat schoonouders een negatieve invloed hebben op de relatie. Zes procent beëindigde zelfs de relatie daardoor.