Kwal. WK volley (m) - Slovenië houdt Red Dragons van het WK

Kwal. WK volley (m) - Slovenië houdt Red Dragons van het WK

De Red Dragons (FIVB-18) hebben zich zondag nog niet voor het wereldkampioenschap volleybal kunnen plaatsen. In de vijfde en laatste wedstrijd van hun kwalificatiepoule in Ljubljana moesten ze een 3-1 nederlaag incasseren tegen Slovenië (FIVB-30). Het gastland stak zo de groepszege en het bijbehorende ticket voor het WK op zak. De Belgen hadden eerder deze week geen kind aan Portugal (FIVB-26), Georgië (FIVB-137), Israël (FIVB-95) en Letland (FIVB-94). Tegen Europees vicekampioen Slovenië wonnen ze ook nog de eerste set, zij het met heel wat moeite. Vooral dankzij een ijzersterke hoofdaanvaller Mitja Gasparini, goed voor liefst 24 punten, trokken de Slovenen in de volgende twee sets telkens nipt aan het langste eind. In de vierde set was de veer gebroken bij de Belgen. De setstanden waren 28-30, 26-24, 27-25 en 25-20.

België startte met Matthias Valkiers, Gert van Walle, Sam Deroo, Tomas Rousseaux, Pieter Verhees, Simon Van de Voorde en libero Jelle Ribbens. Lowie Stuer, Stijn D'Hulst, Ruben Van Hirtum, Bram Van den Dries en Arno Van de Velde kwamen in.

Als tweede van de groep krijgt België in augustus (15-20) een nieuwe kans in een laatste kwalificatietoernooi tegen vijf andere tweedes, waarvan alleen de winnaar zich kwalificeert. De Red Dragons proberen zich net als in 2014 te plaatsen voor het WK, dat van 10 tot 30 september 2018 plaatsvindt in Italië en Bulgarije.

.

bron: Belga