Kwal. EK voetbal (v) - Tessa Wullaert ziet Flames "volwassen wedstrijd" spelen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Red Flames begonnen hun EK-kwalificatiecampagne met een klinkende 6-1 overwinning tegen Kroatië maar het kanon van aanvoerder Tessa Wullaert zweeg dinsdagavond aan Den Dreef in Leuven. "Natuurlijk had ik graag ook zelf een goaltje meegepikt, ik heb mijn ego. Maar ik ben heel blij met de overwinning. Zolang die zege er is, is alles OK", reageerde de spits van Manchester City.

De Flames liepen Kroatië vooral na de pauze onder de voet. "De eerste helft ging het wat stroef. Tussen de pauze hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd zodat de flanken beter bezet werden en er meer ruimte in het middenveld kwam. De vermoeidheid begon ook te wegen bij de Kroaten en zo konden we nog vier keer scoren", deed Wullaert haar verhaal van de wedstrijd.

"We hebben een volwassen wedstrijd gespeeld. Kroatië is niet de beste ploeg maar toch een vervelende tegenstander. Ze speelden heel vuil maar daar hebben we niet op gereageerd. We zijn kalm gebleven, hebben zelf geen gele kaart genomen. Dat is positief."

Wullaert baalde wel dat de Flames in het slot nog een tegentreffer moesten slikken. "Dat had kunnen vermeden worden. Het zijn de details die tellen. Tegen Engeland (vorige week, red) was het verhaal hetzelfde. Daar krijgen we nog een domme penalty tegen. Met die 3-3 mag je tevreden zijn, maar je moet altijd voor de overwinning gaan. In de vorige campagne was het ook een probleem dat we vaak in het slot nog een tegendoelpunt slikten. Daardoor hebben we zure punten verspeeld. We scoren vaak maar we krijgen meestal ook een goal tegen. Dat moeten we proberen te vermijden."

De Flames hebben volgens Wullaert nog "veel groeimarge". "Dit is een jonge groep. In vergelijking met de vorige campagne is er al veel progressie te zien, bijvoorbeeld in balbezit. Maar we moeten nog meer durf tonen, risico in het spel leggen. Daar hamer ik op in de groep. Ik weet wat de meisjes kunnen. Ze moeten er alleen zelf in geloven."

bron: Belga