Kwal. EK 2020 - Ongrijpbare Eden Hazard loodst Belgen in opener voorbij Rusland

Kwal. EK 2020 - Ongrijpbare Eden Hazard loodst Belgen in opener voorbij Rusland

De Rode Duivels hebben donderdag hun parcours richting het EK 2020 ingezet met een overwinning. België klopte onder leiding van een onhoudbare Eden Hazard Rusland in het Koning Boudewijnstadion met 3-1. Na een gezapig wedstrijdbegin, waar beide ploegen de kat uit de boom keken, brak Youri Tielemans (14.) de partij open. De middenvelder van Leicester werkte een knappe collectieve aanval af met een droge knal - zijn eerste treffer voor België. Maar nauwelijks afgetrapt zorgde Denis Cheryshev (16.) voor de gelijkmaker, toen hij zwak uitverdedigen van Thibaut Courtois afstrafte. De Duivels gingen op zoek naar een nieuw doelpunt, maar de bezoekende defensie stond pal. Michy Batshuayi had iets voor halfweg na een lang uitgesponnen aanval de 2-1 aan de voet, maar Dzhikiya redde op de lijn. Op slag van rusten klom België dan toch op 2-1, toen Eden Hazard (45.) neerging in de zestien. De captain nam - uiteraard - zelf zijn verantwoordelijkheid en trapte de penalty onhoudbaar binnen.

In de tweede periode bleven grote kansen schaars. De Belgen drongen wel aan, maar konden het Russische sluitstuk Guilherme niet echt bedreigen. Batshuayi kwam er opnieuw kortbij - ditmaal was de paal spelbreker. Aan de overkant bleef het wel opletten voor de Russen, al kregen ze geen echte kans tussen de palen. Twee minuten voor tijd deed Eden Hazard (88.) met zijn tweede van de avond de boeken toe. Golovin liep nadien nog tegen zijn tweede geel aan.

Op de tweede speeldag, komende zondag, maakt België de verplaatsing naar Cyprus. De Cyprioten haalden het eerder donderdag met 5-0 van voetbaldwerg San Marino.

bron: Belga