Kwal. EK 2020 - Martinez zet Courtois uit de wind: "Thibaut toonde na foutje zijn klasse"

Kwal. EK 2020 - Martinez zet Courtois uit de wind: "Thibaut toonde na foutje zijn klasse"

Bondscoach Roberto Martinez houdt een positief gevoel over aan de 3-1 zege van donderdag tegen Rusland. Vooral de prestatie van Eden Hazard, die twee treffers scoorde, en de youngsters, viel bij de Spanjaard in de smaak. "Als Eden zo voetbalt, moet je gewoon genieten", vertelde Martinez. "Leander Dendoncker en Youri Tielemans tonen dan weer tot wat spelers die in eigen land doorbreken in staat zijn." "De prestaties van Tielemans en Dendoncker vormen een duidelijke boodschap voor het Belgische voetbal", verkondigde de Spanjaard. "Het zijn twee spelers die in België hun strepen verdienden en pas nadien naar het buitenland trokken. Dat loont. We zien te veel talenten te vroeg België verlaten."

Martinez toonde zich tevreden over het verdedigende spel van zijn team, dat Rusland weinig kansen gunde. De tegentreffer kwam er na onbegrijpelijk slecht uitverdedigen van Thibaut Courtois. "We stonden er defensief, dat was duidelijk. Thibaut liet het hoofd niet hangen na zijn foutje. Hij keepte voort alsof er niets gebeurd was en toonde zo zijn klasse."

Zondag wacht voor de Duivels de tweede EK-kwalificatiewedstrijd, met de verplaatsing naar Cyprus. De Cyprioten haalden het eerder donderdag met 5-0 van voetbaldwerg San Marino. Onduidelijk is of Romelu Lukaku die partij haalt. "Zijn revalidatie verloopt goed", gaf Martinez meer uitleg. "We nemen vrijdagochtend een beslissing."

bron: Belga