Kwal. EK 2020 - Eden Hazard aan vooravond 100e cap: "Zal petje in garage leggen"

Kwal. EK 2020 - Eden Hazard aan vooravond 100e cap: "Zal petje in garage leggen"

Eden Hazard kan zondag op bezoek in Cyprus zijn honderdste cap veroveren voor de Rode Duivels. "Ik voetbal nog altijd met evenveel plezier bij de nationale ploeg", vertelde de Belgische aanvoerder zaterdag in het GSP-stadion in Nicosia. Hazard maakte in november 2008 als bijna 18-jarig broekventje zijn debuut voor de Belgische hoofdmacht, tijdens een oefeninterland in Luxemburg (1-1). Elf jaar later is de ondertussen 28-jarige dribbelkont uitgegroeid tot het speerpunt van de Gouden Generatie. Vond de Henegouwer in het begin niet meteen zijn draai bij de nationale ploeg, presteert hij nu al een aantal jaren op een erg hoog niveau in het Belgische shirt.

"Ik had deze mijlpaal liever in eigen land gevierd, maar de kalender heeft er anders over beslist", zei Hazard. "Ik ben heel tevreden dat ik op mijn 28e al aan honderd interlands kom. We hebben een knap parcours afgelegd, en ik hoop ook in de toekomst nog mooie resultaten te behalen."

Hazard zal voor zijn honderdste interland het traditionele petje ontvangen. "Wat ik daarmee zal doen? In mijn garage leggen denk ik, bij de rest. Individuele medailles en trofeeën zeggen me niet zoveel. Ik heb ook niet echt de ambitie om het absolute record van Jan Vertonghen (111 caps) in te halen. Zeker als Jan tot zijn veertigste zal doorgaan, wordt het moeilijk", voegde hij er met een knipoog aan toe.

bron: Belga