Kwal. EK 2020 - Duitsland ook met tien te sterk voor Estland, Polen zeker van kwalificatie

Duitsland heeft zijn kansen op EK-deelname gaaf gehouden. In groep C ging de Europese kampioen van 1972, 1980 en 1996 zondag met 0-3 winnen bij hekkensluiter Estland. De Duitsers speelde bijna een volledige wedstrijd met tien, na rood voor Emre Can in de 14e minuut. Het hielp de Estlanders om tot de 51e minuut stand te houden. Daarna werd het alsnog een vlotte Duitse zege. Na de openingsgoal van Ilkay Guendogan, kwam de 2-0 op naam van de Sloveense verdediger Karol Mets (57e). In de 71e minuut legde Timo Werner de eindstand vast.

Duitland deelt de leiding in de groep met Nederland, dat eerder op de dag met 1-2 ging winnen in Wit-Rusland. Noord-Ierland volgt als derde wel maar op drie punten en heeft zijn lot nog in eigen handen. Op de voorlaatse speeldag ontvangen de Ieren immers de Nederlanders en op de laatste gaan ze bij de Duitsers op bezoek.

Polen is na België, Rusland en Italië als vierde land zeker van de kwalificatie. In groep G versloeg het Noord-Macedonië met 2-0, met dank aan Przemyslaw Frankowski (74e) en Arkadiusz Milik (80e). Voor het tweede ticket beschikt Oostenrijk over uitstekende papieren. Met Anderlecht-middenvelder Peter Zulj 90 minuten op de bank, wonnen de Oostenrijkers zuinig met 0-1 in Slovenië. In de stand moeten ze Polen drie punten voor zich dulden, maar hebben ze wel vijf punten voor op Noord-Macedonië en Slovenië.

WK-finalist Kroatië moest in Wales genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel. Nikola Vlasic bracht de bezoekers in de beginfase op voorsprong, maar op slag van rust maakte Gareth Bale gelijk. Kroatië voert groep E aan met 14 punten, maar de voorsprong op Hongarije (12) en Slovakije (10), dat een wedstrijd minder speelde, is miniem.