Kwal. EK 2020 - Alderweireld en Castagne benadrukken belang eerste zege: "Wilden valse start vermijden"

Kwal. EK 2020 - Alderweireld en Castagne benadrukken belang eerste zege: "Wilden valse start vermijden"

Toby Alderweireld voelde na de 3-1 zege van donderdag tegen Rusland de nodige opluchting. "We wilden een valse start absoluut vermijden", reageerde de verdediger van Tottenham. "Er was dus wel wat druk, maar we zijn er goed mee omgegaan." "Het was een verdiende zege tegen een toch wel stug Rusland", oordeelde de Antwerpenaar. "We moesten soms wat slimmer voetballen, maar speelden in de tweede periode de bal al beter rond. Dat Thibaut Courtois bij het tegendoelpunt in de fout ging? Daar moet hij zich niet druk over maken, hij pakte al zoveel punten voor ons. De jonge gasten deden het daarnaast ook prima."

"Zondag op Cyprus willen we absoluut geen steek laten vallen", vervolgde Alderweireld. "We willen een constant niveau bereiken en ook in Cyprus de volle buit pakken. Ons doel in deze voorronde is simpel: we willen de groep winnen."

Timothy Castagne deed het op de rechterwingback aardig als vervanger van de geblesseerde Thomas Meunier. "Na de tegentreffer sloegen we niet in paniek", aldus de verdediger van Atalanta. "We pakten de match in handen en tikten in de tweede helft de bal goed rond. Het was niet makkelijk, maar pakken de verdiende drie punten. Het is goed zo aan de campagne te beginnen. Of ik in het systeem van Martinez ook op de linkerflank kan spelen? Geen probleem voor mij. Ik zet me waar de coach me nodig heeft."

bron: Belga