KV Mechelen zet dopingzondaar Joachim Van Damme aan de deur

KV Mechelen zet dopingzondaar Joachim Van Damme aan de deur

KV Mechelen heeft het contract van Joachim Van Damme (24) met onmiddellijke ingang beëindigd, zo meldt de eersteklasser op zijn website. Van Damme werd vorige week voor twee jaar geschorst door het Vlaams Doping Tribunaal nadat hij op 16 januari positief had getest op cocaïne. Dat gebeurde na de competitiewedstrijd tegen Westerlo.

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond schorste Van Damme in eerste instantie tijdelijk terwijl Malinwa hem op non-actief zette en hem een stadionverbod voor drie maanden oplegde. KV Mechelen gaf de speler wel nog een minimumcontract maar "ziet zich na de uitspraak van het Vlaams Doping Tribunaal genoodzaakt om die verbintenis stop te zetten", zo luidt het.

"We beëindigen de overeenkomst met Joachim", bevestigt KVM-voorzitter Johan Timmermans. "We vinden dit bijzonder jammer gezien we als familieclub niemand zomaar laten vallen, maar de omstandigheden noodzaken ons tot dit besluit."

De schorsing van Joachim Van Damme ging met terugwerkende kracht in op 16 januari 2016 en dus staat Van Damme tot begin 2018 aan de kant.

bron: Belga