Kuyt ontketent delirium in Rotterdam

Kuyt ontketent delirium in Rotterdam

Op de voorlaatste speeldag bezorgde Feyenoord zijn aanhang nog een collectieve depressie door verrassend onderuit te gaan bij stadsgenoot Excelsior, waardoor het titelfeest een week moest worden uitgesteld.

Droomstart

De Rotterdammers hadden hun lot nog in eigen handen, maar dan moest er in de eigen Kuip wel gewonnen worden van middenmoter Heracles. Terwijl de spanning in het stadion te snijden was, bezorgde oudgediende Dirk Kuyt de thuisploeg een droomstart.

De aftrap was nog maar net gegeven of de 36-jarige spits trapte Feyenoord al op voorsprong. De honderdste goal uit zijn carrière voor de Rotterdammers en meteen ook een hele belangrijke.

Nog voor het kwartier deed de voormalige international er een tweede bij. Diep in de tweede helft nam Kuyt alle twijfels weg door vanop de stip zijn hattrick te voltooien. De late tegentreffer van Heracles kon de pret in de Kuip toen al lang niet meer drukken.

Standbeeld

Voor Feyenoord is het de vijftiende titel uit de clubgeschiedenis, maar de eerste van deze eeuw. De Rotterdammers gaan in de eindstand Europa League-finalist Ajax voor, dat met een piepjong elftal met 1-3 ging winnen op het veld van Willem II.

«De supporters hebben er zo lang op moeten wachten», glunderde Kuyt na afloop voor de camera's van FOX Sports. «Je voelde de spanning tijdens de wedstrijd, maar het is zo mooi om mee te maken. Voor deze mensen is Feyenoord bijna een religie.»

Trainer Giovanni van Bronckhorst wordt door het stadsmuseum van Rotterdam alvast beloond met een standbeeld.