Kunstenares kotst experimentele kunstwerken bij elkaar

door
Hans
Leestijd 1 min.

De 27-jarige Millie Brown maakt kunst door te braken. Ze drinkt op verschillende tijdstippen een glas sojamelk met kleurstof wat ze erna uitkotst op een doek. Ze begon te experimenteren met haar unieke stijl in 2005 en ondertussen hoort ook Lady Gaga bij haar fanclub. Millie is zelfs te zien in de videoclip 'Exorcist Interlude' van de popzangeres.

Hoewel sommigen het werk van de Londense kunstenares moeilijk kunnen slikken, wordt ze door critici vaak vergeleken met de expressionist Jackson Pollock, die bekend staat om zijn schilderijen bestaande uit druppels. "Er zijn zo veel verschillende reacties op mijn werk geweest, van lachen tot huilen, liefde en zelfs doodsbedreigingen. Kunst is dan ook gemaakt om een gevoel bij iemand los te krijgen, en als dat lukt weet je dat je een krachtig kunstwerk hebt gemaakt", vertelt Millie Brown.

Gezondheid

Hoewel ze dus regelmatig ganse dagen aan het kokhalzen is, zegt Millie dat het geen negatieve invloed op haar gezondheid heeft. Ze leeft een gezond, veganistisch leven en laat altijd voldoende tijd tussen elke uitvoering.

"Filmen kan soms heel uitputtend zijn, want doordat ik de hele dag aan het braken ben krijg ik vaak last van migraine. Maar over het algemeen voel ik me na elke uitvoering in orde. Ik zie het meer als een reiniging voor mij lichaam en geest", aldus Millie.