Kunnen de Rode Duivels Gareth Bale in bedwang houden op bezoek bij Wales?

Kunnen de Rode Duivels Gareth Bale in bedwang houden op bezoek bij Wales?

Vrijdag om 20u45 gaan de Rode Duivels op zoek drie nieuwe punten in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Wales. België staat dankzij een beter doelsaldo aan kop in groep B met 11 punten. Wales heeft hetzelfde aantal punten na vijf speeldagen en wil voor het eerst sinds lange tijd weer naar een eindtoernooi. De Welshmen zullen dus tot op het bot gemotiveerd zijn om de drie punten in eigen huis te houden en Israël, de nummer drie in de stand, achter zich te houden.

Goede vorm en veel spelplezier bij de Duivels

De Rode Duivels verkeren in een uitstekende vorm. Afgelopen weekend werd Frankrijk, de gastheer van het naderende WK en een van de topfavorieten, moeiteloos aan de kant gezet met 3-4. Wie de wedstrijd gezien heeft, weet dat het elftal van bondscoach Mark Wilmots van begin tot minuut 89 superieur was aan het Franse nationale elftal. De Fransen hadden na afloop dan ook niets anders dan lof voor de Belgen die gemotiveerd, scherp en enthousiast voetbalden en de Fransen meermaals onder leiding van Hazard en Mertens met de rug tegen de muur zetten.

Radja Naingollan mocht zich tot Man van de Match kronen en ook Marouane Fellaini zette een fantastische prestatie neer door tweemaal te scoren. Met 14 doelpunten is Fellaini de topscorer van onze nationale ploeg en hij zal tegen Wales opnieuw een sterk wapen zijn. De Belgen konden niet rekenen op Kevin De Bruyne die herstelt van een blessure. De Bruyne die nog gekroond werd tot voetballer van het jaar in Duitsland ten koste van Arjen Robben, zou er tegen Wales wel weer bij kunnen zijn.

100% inzet en rekenen op Gareth Bale

In Wales komen de Rode Duivels oog in oog te staan met superster Gareth Bale. Hoewel het elftal van Wales meerdere bekende namen heeft zoals Joe Allen van Liverpool en Aaron Ramsey van Arsenal, is er niemand die twijfelt wie de grote man is. De hoop van de kleine natie is gevestigd op de flankaanvaller van Real Madrid die erg graag zijn land opnieuw naar een eindtoernooi wil leiden.

Maar Bale verkeert niet in de beste vorm van zijn leven. Bij Real Madrid werd de aanvaller meermaals uitgefloten door het publiek en ook in de media gingen er stemmen op dat Real moest nadenken of het nog wel met Bale wil doorgaan. Ondanks de kritiek presteert Bale uitstekend voor Wales. Het is geen geheim dat het zijn grote droom is om op een EK of WK actief te zijn voor zijn land en deze kwalificatiecampagne is een uitgelezen mogelijkheid om dat doel te bereiken. Sommigen beweren dat Bale zelfs zo graag naar het EK wil dat hij zichzelf gespaard zou hebben tijdens het seizoen bij Real zodat hij nu nog alles uit de kast kan halen.

Defensief sterk, aanvallend voorspelbaar

De enige zekerheid die de Rode Duivels hebben, is dat ze hun handen vol zullen hebben aan de Welshmen. In de eerdere confrontatie op Belgische bodem vonden de Duivels geen gaatje in de defensie van Wales en dat is niet toevallig. Bondscoach Chris Coleman heeft erop gehamerd dat zijn team vooral opereert vanuit een defensief sterke organisatie. En die tactiek werpt zijn vruchten af. In de vorige wedstrijden wist het elftal tegen Bosnië en België de nul te houden en werd de grootste concurrent Israël overtuigend op verplaatsing met 0-3 naar huis gecounterd.

Aanvallend is Wales minder sterk omdat alles gericht is op hun speerpunt, Bale. De Welshmen wisten tot dusver maar 7 doelpunten te maken, waarvan Bale er 4 voor zijn rekening nam, terwijl de Duivels er 13 in het mandje legden en maar één tegendoelpunt kregen.

De winnaar van deze wedstrijd neemt een serieuze optie op kwalificatie en zelfs groepswinst. De Rode Duivels kunnen hun enige concurrent voor de eerste plek uitschakelen maar daarvoor zal het eenzelfde prestatie als tegen Frankrijk op de mat moeten leggen. Hopelijk trekken onze jongens aan het langste eind, maar niemand die denkt dat dat een eenvoudige opdracht is.

Wales - België, vrijdagavond 20:45u.