Kun je je maag doen krimpen door minder te eten?

Onze maag werkt als een spier. Als die drie keer per dag gevuld wordt met een grote maaltijd, dan wordt de uitzetbaarheid groter. Het goede nieuws is dat het ook in de omgekeerde richting werkt.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Als je gedurende anderhalve maand kleinere maaltijden eet op frequentere tijdstippen, dan zal je lichaam sneller signalen sturen om te stoppen met eten. Natuurlijk hebben ook andere variabelen invloed op je hongergevoel, zoals hormoonlevels, psychologische factoren en zenuwgevoeligheid in de maag. Maar volgens Rebekah Gross, maagspecialist van het NYU Langone Medical Center, heb je je maagcapaciteit het meest in de hand - ook al is niet duidelijk of de grootte van je maag effectief verandert.

Kleine maaltijden en snacks doorheen de dag worden aangeraden om het energielevel op peil te houden en glucoseterugval voor de maaltijd te vermijden. Een kleine maaltijd is een subjectief begrip, dus kan volgend dagmenu als referentie dienen: een fruitsmoothie of havervlokken met bessen als ontbijt, pindakaas met fruit als tussendoortje, salade met kip als lunch, noten of yoghurt als namiddagsnack en ten slotte groenten met gebakken vis als avondmaal. Smakelijk!

Foto Pixabay