Kruip met Chewbacca achter het stuur van de Millennium Falcon

De precieze gelaatsuitdrukkingen van publieke figuren namaken is al een helse taak voor de medewerkers bij Madame Tussauds. In een nieuwe tentoonstelling ter ere van Star Wars werd het hen niet makkelijker gemaakt toen ze een replica van een buitenaardse slakachtige crimineel moesten maken.

"Normaal duurt het ongeveer vier maanden om één beeld te maken, de grotere figuren duren een beetje langer en Jabba the Hutt moesten we zelfs in een loods maken," aldus manager Ben Sweet.

Darth Vader

 

Fans van de filmserie kunnen klassieke filmscènes herbeleven in de interactieve tentoonstelling in Londen. De artiesten creëerden beelden van Anakin Skywalker in het midden van de lava van Mustafar en van Han Solo, samen met Chewbacca in de Millennium Falcon .

De 180 beeldhouwers, kappers, kleurdesigners, setdesigners en propmakers hadden meer dan een jaar nodig om elf beroemde scenes uit de Star Wars films opnieuw te creëren. Als je wil, kan je naast Darth Vader staan wanneer hij zijn beroemde woorden "No, I am your father" uitspreekt.

De hele tentoonstelling, inclusief lightsabers, zal toegankelijk zijn voordat de nieuwe film uitkomt in december.

Lees ook