Krijg je hem niet meer omhoog? Daar zit je tandhygiëne voor iets tussen

De penis is het onderwerp van eindeloos veel studies. Hoe werkt hij? Wat doet hij? Wanneer geeft hij er de brui aan? Een nieuw onderzoek heeft een wel heel bijzondere ontdekking gedaan. Heb je last van erectiestoornissen, dan zou dat weleens aan een slechte tandhygiëne kunnen liggen.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Je staat op het punt om met je nieuwste vlam of oude liefde naar bed te gaan, maar gaat er iets fout. Er gebeurt helemaal niets. Geen tent in je broek. Daar sta je dan, met je mond vol tanden en een slecht gevulde boxershort. Hoewel het iedereen kan overkomen, is het niet wat je noemt een prettige ervaring, zeker niet als het wel vaker gebeurt.

Paradontitis

Onderzoekers aan de universiteit van Granada onderzochten het fenomeen en meer bepaald de band met paradontitis. De studie wees uit dat mannen die leiden aan paradontitis (ontsteking van de weefsels rondom de tand) tweemaal meer risico lopen op erectiestoornissen. Dat zou te wijten zijn aan de paradontale bacteriën en pro-inflammatoire cytokines die de vasculaire cellen aantasten. Diezelfde bacteriën tasten de bloedvaten in de penis aan, waardoor erectiestoornissen kunnen ontstaan. Paradontitis kan veroorzaakt worden door tabak, een ongezond voedingspatroon, een verminderde weerstand en - bovenal - slechte tandhygiëne. Goed je tanden poetsen is dus de boodschap.