Krijg je binnenkort een baby? Zo kies je een geschikte naam

Krijg je binnenkort een baby? Zo kies je een geschikte naam

De internettest 

Dankzij het internet kunnen we al eens googlen of de unieke naam die je in gedachten had, geen gekke betekenis heeft (Yoni = Hebreeuws voor vagina) of aanstootgevend is in een andere taal. Zelf al ben je er heilig van overtuigd dat je met een volledig unieke naam op de proppen bent gekomen, het kan geen kwaad om even een beetje research te doen.

De speelplaatstest 

De naam van jullie liefste ukje mag fantastisch klinken thuis, maar als hij luidop geroepen wordt op de speelplaats kan dan tegenvallen. Een kind brengt veel tijd door op school, heel veel. Het is misschien niet onverstandig om daar dus rekening mee te houden. Rosamundio-blauw klinkt heel chic, maar kan ook gemene reacties van andere kinderen opleveren.

De tand-des-tijds-test 

Je bent nu zes maanden zwanger en een ongelooflijke fan van rapper Drake. Niets gaat je op andere gedachten kunnen brengen. Je kleine spruit gaat naar Drake vernoemd worden. Maar hoe groot is de kans dat de rapper binnen twintig jaar nog bekend is?

De vertalingstest

Een naam kiezen in een vreemde taal houdt altijd risico's in. Niet alleen klinkt het vreemd met je eigen Belgische achternaam, je loopt het risico dat het iets schunnig of gek betekent.

De stresstest 

Zadel je kind niet nog voor het geboren is met gigantisch veel druk op. Als je je baby vernoemt naar een 'Usain' of een 'Beyoncé', dan ligt de lat al van de geboorte gigantisch hoog. Ook bij sollicitaties kunnen mensen niet anders denken dan dat er een soort van wonderkind voor hun neus staat.

De ex test 

Blijf ver weg van namen met een bittere nasmaak. Dus zit je nog met een ex, een vroegere vriendin of een ver familielid in je hoofd. Dan schrap je die naam maar beter uit het babylijstje.

De nickname test 

Misschien wel dé allerbelangrijkste test. Je hebt drie namen gekozen waarover je heel tevreden bent, probeer er dan eens gênante nicknames mee te maken. Als dat het geval is, kan je beginnen schrappen.

Heb je alle testen uitgeprobeerd? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk de trotse ouder van een mooie naam. Nu nog het kindje.