KRC Genk lanceert tien projecten tegen kinderarmoede in Limburg

KRC Genk lanceert tien projecten tegen kinderarmoede in Limburg

KRC Genk wil zich de komende drie seizoenen inzetten om kinderarmoede in Limburg te bestrijden. De voetbalclub lanceerde daarom vanavond onder het motto "Samen voor Kinderen" een plan dat bestaat uit tien jaarlijks terugkerende projecten.

De kinderarmoede in de provincie Limburg is de laatste jaren toegenomen. Uit cijfers van Kind en Gezin blijkt dat vandaag de dag een kind op de zes in de provincie geboren wordt in een kansarm gezin. In Genk is dit zelfs een op de drie kinderen.

Net als kinderrechtenorganisatie Unicef zal KRC Genk een lijst met veertien behoeften hanteren om na te gaan of een kind tot een arm gezin behoort. Als een kind geen toegang heeft tot twee op de drie behoeften behoort een kind, volgens de kinderrechtenorganisatie, tot een arm gezin.

KRC Genk wil als club een rolmodel zijn en tegelijkertijd een actieve rol spelen bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken. Daarom lanceert de voetbalclub tien duurzame projecten voor kinderen en hun ouders. Bij die projecten wordt de hele community van de club betrokken, met onder meer supporters, zakenpartners, spelers, medewerkers en vrijwilligers.

De tien projecten zijn heel divers en gaan over heel simpele dingen zoals een boekentas en een voetbaluitrusting voor iedereen. Kansarme gezinnen krijgen ook de kans om de thuiswedstrijden bij te wonen. Maar daarnaast trekt KRC Genk ook naar de scholen voor een masterclass waarin leerkrachten gesensibiliseerd worden en kunnen klassen de Luminus Arena gebruiken als leslokaal.

De Luminus Arena opent de deuren ook voor verjaardagsfeestjes van kansarme kinderen en de spelers trekken naar de wijken om daar voetbal te brengen. Dat moet resulteren in een buurtvoetbalcup. Maar ook kinderen uit de bijzondere jeugdzorg krijgen met de Welzijnscup een eigen competitie. Verder is er nog in een tewerkstellingsproject voorzien en een grote inzamelactie van basisvoedsel tijdens de Warmste Maand.

Voor de financiële middelen voor de tien projecten kan KRC Genk, dat zelf ook meefinanciert, rekenen op de steun het OCMW van Genk, de stad Genk, Rotary Genk en de Pro League.

bron: Belga