Kramp deed Bolt uitvallen in laatste race

Kramp deed Bolt uitvallen in laatste race

Kramp in het linkerbovenbeen zorgde ervoor dat Usain Bolt op de WK atletiek in Londen in zijn allerlaatste race de finish niet haalde. "Hij heeft veel pijn, maar vooral vanwege de teleurstelling over de nederlaag", verklaarde Kevin Jones, teamarts van de Jamaicanen die hun wereldtitel op de 4x100 meter niet konden verlengen.

"De afgelopen weken zijn zwaar geweest, hopelijk herstelt hij snel", zei Jones, die Bolt met een van pijn vertrokken gezicht had zien hinken en later naar de grond zag gaan. Zijn ploeggenoten Omar McLeod, Julian Forte en Yohan Blake moesten hem troosten.

Blake klaagde over het feit dat de deelnemers aan de 4x100 meter vanwege enkele ceremonies drie kwartier in de zogenoemde callroom hadden moeten wachten voor hun race. "Dat duurde veel te lang. Usain zei ook al dat hij 'koud' was."

Concurrent Justin Gatlin beaamde de klacht. "We moesten te lang wachten. Het zou goed kunnen dat dat Bolts blessure heeft veroorzaakt", meende de Amerikaan, die de wereldtitel op de 100 meter vorig weekend afsnoepte van Bolt. Die moest op het koninginnennummer genoegen nemen met brons na Gatlin en diens landgenoot Christian Coleman.

bron: Belga