Kraker tussen Genk en Standard opent 25e speeldag, ook Brugse derby

Kraker tussen Genk en Standard opent 25e speeldag, ook Brugse derby

Racing Genk en Standard openen morgen in de Luminus Arena de 25e speeldag van de Jupiler Pro League. Zondag staat op Jan Breydel de immer beladen derby tussen Cercle en Club Brugge op de agenda. Anderlecht moet dan weer tegen Zulte Waregem zijn plaats in de top zes zien te heroveren. Genk heeft aan kop van de Jupiler Pro League een ruime voorsprong van negen punten op eerste achtervolgers Club Brugge en Antwerp. Het team van coach Philippe Clement wil in de thuiswedstrijd tegen Standard tonen dat het echt wel titelkandidaat nummer 1 is. De Rouches, vierde in de stand, zijn dit seizoen hun grillige zelve. Op een goeie dag kunnen Michel Preud'homme en co iedereen in België kloppen, maar soms is het niveau ook ver zoek. Afgelopen speeldag klopten de Luikenaars wel Anderlecht met 2-1.

Zondag geven Cercle en Club Brugge mekaar partij. Club won de heenwedstrijd, afgelopen september, met ruime 4-0, maar laat zoals geweten dit seizoen soms punten liggen. Vorig weekend kwam blauw-zwart thuis niet verder dan een frustrerende 1-1 tegen AA Gent. Cercle staat pas dertiende in de stand, maar lijkt zeker van het behoud. Een zege tegen de stadsrivaal geeft het seizoenseinde zonder twijfel meer kleur.

Anderlecht staat op zes speeldagen van het einde op de zevende stek. Een seizoen zonder play-off 1 wil niemand zich inbeelden in Brussel, dus kan er maar beter gewonnen worden van Zulte Waregem.

Lokeren, afgetekend hekkensluiter met acht punten minder dan Waasland-Beveren, moet zich optrekken aan de leuze dat "mathematisch nog alles mogelijk is". De Waaslanders moeten thuis tegen Antwerp de eerste van enkele zeges boeken om de mirakelredding alsnog af te dwingen. Revelatie Antwerp is echter niet van plan punten te laten liggen bij de rode lantaarn.

Verder dienen nog enkele teams punten te pakken in de strijd om PO 1. AA Gent wil thuis geen misstap begaan tegen Moeskroen, terwijl Sint-Truiden geen punten wil laten liggen tegen Waasland-Beveren. Charleroi kijkt in Henegouwen Oostende in de ogen, Kortrijk maakt de (verre) verplaatsing naar Eupen.

bron: Belga