Kraampjeshouders gaan concurrenten met urine te lijf

Kraampjeshouders gaan concurrenten met urine te lijf

Eerst werd er gevreesd dat men bijtend zuur had gebruikt, maar volgens de eerste vaststellingen van het parket zou er met urine naar het gezicht van twee kraampjeshouders zijn gespoten. De daders zijn andere uitbaters van een kraam. Het incident gebeurde zaterdag.

Korpschef Jan Vanhauwere van politiezone Demerdal liet weten dat een kraamuitbaatster uit Bekkevoort bespoten was door een moeder en dochter van een ander kraam met een waterpistool, gevuld met een vloeistof. De vrouw kreeg de vloeistof in het gezicht, haar echtgenoot op zijn hoofd.

Wetsarts

Na een tijdje begon het gezicht van de vrouw te gloeien en begaf ze zich naar het ziekenhuis. Daar stelde men roodheid vast. Het parket stelde een wetsarts aan en de politie ondervroeg de vrouw die de vloeistof spoot. Haar dochter, die ook een kraam aan de basiliek uitbaat, werd eveneens verhoord.

De dochter, een 25-jarige uit Heusden-Zolder, gaf toe dat ze het waterpistool met urine vulde en dat haar moeder het echtpaar daarmee had bespoten. Het gebruikte waterpistool rook ook duidelijk naar urine.

Zowel de slachtoffers, een echtpaar uit Tielt-Winge, als de daderes, een 53-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem, hebben al jarenlang een kraampje aan de basiliek. Er loopt al een jarenlange vete tussen de uitbaters.