Koude temperaturen tot het weekend

Koude temperaturen tot het weekend

In de namiddag vallen er aanvankelijk in Hoog-België nog enkele lokale sneeuwbuien. Over het zuidwesten is er ook nog kans op een paar winterse buien. Geleidelijk wordt het overal droog met eerst in de meeste streken nog veel wolken en later meer opklaringen. De maxima liggen tussen -3 graden in de Hoge Venen, rond 2 graden in het centrum en 5 graden aan de kust. Vanavond en vannacht blijft het droog met brede opklaringen maar ook lokale lage wolkenvelden. Dat meldt het KMI. Morgenochtend krijgen we in sommige streken eerst lage wolken en mogelijk ook enkele aanvriezende mistbanken. De wegen kunnen glad zijn door rijm- en ijsplekken. Overdag zijn de opklaringen vaak breed. De maxima liggen rond het vriespunt, ten zuiden van Samber en Maas schommelen ze van -3 tot -9 graden.

Woensdag blijft het droog en koud met eerst overal zon. In de loop van de dag wordt het voornamelijk over Vlaanderen bewolkt. De maxima liggen tussen -6 en +1 graad.

Donderdag blijft het droog en koud met zon en wolkenvelden die talrijker zullen zijn in het noorden van het land. De temperaturen stijgen in Laag-België tot rond +2 graden. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het vriezen met temperaturen tussen 0 en -4 graden.

Vrijdag en ook in het weekend krijgen we in de noordoostelijke tot oostelijke stroming op de meeste plaatsen veel bewolking te verwerken, in het noorden van het land eventueel met een lokaal spatje regen. In het zuiden van het land zijn er soms mooie opklaringen. De maxima liggen over het algemeen tussen -3 graden in de Ardennen en +3 graden in Vlaanderen. 's Nachts gaat het vriezen, in de Ardennen lokaal tot -10 graden.

bron: Belga