Koude maar sneeuwloze kerstweek

Koude maar sneeuwloze kerstweek

De eerste week van de kerstvakantie wordt koud maar wie gehoopt had op sneeuw, zal daar toch andere streken moeten voor opzoeken. Begin volgende week is er wel kans op (smeltende) sneeuw. Deze namiddag is het nog tijdelijk zwaarbewolkt met regen in de Ardennen. Elders is het droog met al brede opklaringen. Later strekken deze opklaringen zich uit naar het zuidoosten van het land. Rond de middag schommelen de temperaturen tussen 4 graden in de Ardennen en 9 graden aan de kust. Daarna wordt het enkele graden frisser, ondanks de zon, zo meldt het KMI.

Morgen is het zonnig en rustig. Het eventuele lokale ochtendgrijs in de Ardennen zal snel optrekken. De maxima schommelen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden in het westen van het land. Aan de kust waait de wind matig uit noordwestelijke richtingen. In het binnenland waait er een zwakke westenwind.

Woensdagochtend is er overal aanvriezende mist. De mist is hoogstwaarschijnlijk zeer hardnekkig. De maxima liggen op de meeste plaatsen rond 2 graden. Als de zon tevoorschijn komt, kan het kwik vooral in de Kempen en de Ardennen tot rond 4 graden klimmen.

Donderdagochtend is het grijs met nagenoeg overal aanvriezende mist. Geleidelijk trekt dit ochtendgrijs op en wordt het vrij zonnig. Het is wel koud met temperaturen rond 1 of 2 graden.

Vrijdag is het licht bewolkt tot zonnig. 's Ochtends is het nevelig en kan er hier en daar een aanvriezende mistbank opduiken. 's Namiddags neemt de bewolking toe aan zee. De maxima liggen rond 3 of 4 graden.

Zaterdagochtend is het op de meeste plaatsen zonnig. In het westen is het zwaarbewolkt en zeer langzaam palmt deze bewolking de noordwestelijke helft van het land in. Er kan lokaal een spatje regen uitvallen. De maxima liggen rond 3 graden. Zondag blijft deze wolkenband boven het land hangen. Langzaamaan neemt ook in de Ardennen de bewolking toe. Een spatje regen en een sneeuwvlokje zijn mogelijk. Maxima rond 3 graden.

Maandag wordt het zwaarbewolkt met sneeuw in de Ardennen en smeltende sneeuw of sneeuw in Vlaanderen. Later zijn opklaringen mogelijk vanaf de kust. De maxima liggen rond 2 graden.

bron: Belga