Koud en zonnig vandaag

Koud en zonnig vandaag

Vandaag wordt het op de meeste plaatsen zonnig. Nabij de Franse grens kan er deze ochtend eerst nog wat lichte sneeuw vallen. Maxima van -2 tot +4 graden, meldt het KMI. Vanavond en vannacht is het droog met brede opklaringen. Vanuit Frankrijk komt er geleidelijk wel meer bewolking opzetten. De minima liggen tussen -7 graden in de Hoge Venen en -3 of -4 graden in Vlaanderen.

Morgenochtend zijn er nog brede opklaringen in het noordwesten van het land. Elders is het meteen zwaarbewolkt tot betrokken. Vrij snel palmt die bewolking het hele land in. Vooral in het zuidoosten van het land kan het soms licht sneeuwen. De maxima liggen tussen -2 graden en +1 graad ten zuiden van Samber en Maas en tussen +1 en +3 graden elders.

Woensdag wordt het meestal zonnig en droog, met aan de kust mogelijk wat meer bewolking en in de late namiddag, avond en nacht kans op winterse buien. De temperaturen klimmen tot net boven het vriespunt in het centrum van het land, maar nemen 's nachts een duik naar waarden tussen -7 graden in de Kempen en tot -10 of -12 in de Ardense valleien.

Ook donderdag belooft het overwegend zonnig te zullen worden, met maxima tussen 0 en +4 graden en weinig of geen wind.

bron: Belga