Koreaconflict veroorzaakt tekort aan schooluniformen

Koreaconflict veroorzaakt tekort aan schooluniformen

Na de proeven trok Zuid-Korea zich terug uit het Kaesong Industrieel Complex, een zone waar Noord en Zuid samen heel wat zaken produceren. Alle producten worden geëxporteerd naar het zuiden, wat het complex een belangrijke bron van inkomsten maakt voor het noorden.

Een van de dingen die in Kaesong geproduceerd werden zijn schooluniformen en dat zorgt voor problemen. Het Koreaanse academiejaar begint op 2 maart en die periode die eraan voorafgaat is bijzonder druk, zeker voor verkopers van de uniformen. Er ligt nog een grote voorraad in Kaesong, maar die is niet beschikbaar. Het ziet er dus naar uit dat sommige studenten moeten wachten op hun uniform.

Volgens BBC heeft het Zuid-Koreaanse ministerie voor Onderwijs al toegegeven dat er een nakend tekort is. Het ministerie adviseert scholen om hun kledingvoorschrift tijdelijk iets minder streng te maken, totdat er genoeg uniformen zijn voor iedereen. Niet iedereen is daar tevreden over. Voor sommige ouders zijn de nieuwe kleren een belangrijk moment in het schooljaar. "Deze nonsense heeft een negatief effect op onze kinderen", luidt de reactie van een boze ouder.