Koppel loopt verloren in Australisch natuurpark

Koppel loopt verloren in Australisch natuurpark

Een Belgische man van 62 jaar oud en een vrouw van 63 planden gisteren een wandeling door Northern Flinders Ranges. Tijdens het tocht door het natuurpark raakten ze de weg kwijt. Toen hun hotel alarm sloeg om 23 uur plaatselijke tijd, was de duisternis al lang gevallen.

De twee moesten verplicht de nacht doorbrengen in de wildernis. Slapen deden ze in een zelfgemaakte tent die ze opzette met materialen die ze in de buurt vonden. De volgende ochtend zochten ze hoger gelegen gebied op. Daar merkte een een vliegtuig van de zoekactie hen op en konden ze geëvacueerd worden.

Vier kilometer verder

Die zoekactie begon voor de nacht al, maar werd bemoeilijkt door de duisternis. 's Morgens werd het vliegtuig dan ingezet, met succes. Ze werden vier kilometer van hun hotel verwijderd teruggevonden.

Volgens medewerkers van het hotel heeft het koppel goed gehandeld. "Ze hadden een paar schrammen, maar behalve dat, maken ze het goed. Ze zijn verstandig omgegaan met de situatie toen ze zich realiseerden dat ze niet meer terug zouden geraken in het donker", zegt eigenares Marg Sprigg. "Het is een belangrijke boodschap aan andere toeristen die gaan wandelen: 'Raak niet in paniek'."