Koppel beboet voor poets met afhaalmaaltijden

Koppel beboet voor poets met afhaalmaaltijden

In juli bestelde het paar een afhaalmaaltijd op het adres van een buurvrouw. Die kwam aan rond half twaalf 's avonds. De leverancier kreeg te horen dat de vrouw niets besteld had en vertrok opnieuw. Twee uur later stond er weer een koerier met een ongevraagde afhaalmaaltijd.

Zo ging het nog even door, totdat de vrouw uiteindelijk dertien onbetaalde maaltijden aan de deur aangeboden kreeg op tien dagen tijd. Zonder dat ze ooit iets besteld had. Met het gsm-nummer waarmee de bestellingen geplaatst werden, sloeg de vrouw erin om de buren te identificeren die de flauwe grap uithaalden.

Het slachtoffer daagde hen voor de rechters. "Ik heb me nooit zo nerveus of paranoïde gevoeld. Ik verdacht iedereen en beschuldigde zelfs de verkeerde mensen van deze daad", aldus de aanklager tijdens het proces.

Nochtans was er niet eens een motief voor deze poets. "Er is geen rancune tussen beide partijen.  Het is gewoon kinderachtig gedrag dat te ver is gegaan, ze hebben zich laten gaan. Ze werkten niet en ik denk dat werkloosheid hen tot deze flauwe poets heeft aangespoord", verdedigde de advocaat van het paar.

De rechter legde beide grapjassen een boete van 150 pond (175 euro) op wegens pesterijen. Elk moest ook hetzelfde bedrag betalen aan het slachtoffer als schadevergoeding.