Koning Filip woont Wales-België bij

Koning Filip woont Wales-België bij

Koning Filip komt de Rode Duivels aanmoedigen tijdens hun kwartfinale op het EK van vrijdag in Lille tegen Wales. Dat heeft de persdienst van het Paleis vanmorgen bevestigd. Net als tijdens de groepswedstrijd in Bordeaux tegen Ierland tekent de koning vrijdag (21u) dus ook present in het Stade Pierre Mauroy, waar de Belgen Wales in de ogen kijken. Mogelijk gaat hij - zoals hij dat na de match tegen de Ieren deed - de Duivels na de partij ook begroeten in de kleedkamers.

Koning Filip zal dus een van de vele landgenoten in het stadion zijn, verwacht wordt immers dat Lille vrijdag overspoeld zal worden door Belgische supporters. Via supportersfederatie 1895 kochten ruim 6.200 Belgische fans een kaartje voor de wedstrijd tegen Wales, normaal gezien krijgen de Duivels de steun van nog een pak meer landgenoten. Het Stade Pierre Mauroy biedt tijdens EURO2016 plaats aan 55.000 toeschouwers.

De Rode Duivels verzekerden zich zondagavond van een ticket voor de laatste acht door in de achtste finales in Toulouse met sprekende 0-4 cijfers te winnen van Hongarije. Wales klopte een dag eerder Noord-Ierland (1-0).

bron: Belga