Koning Filip loopt Warmathon

Koning Filip loopt Warmathon

Koning Filip heeft vandaag zijn joggingoutfit - blauw jasje met fluo accenten en een lange wijde sportbroek - aangetrokken om mee te lopen met de Warmathon van Studio Brussel. Dat meldt de openbare omroep. Radiozender Studio Brussel organiseert in de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden en in Brussel een Warmathon. Deelnemers lopen, stappen of joggen en brengen zo geld in het laatje voor verschillende goede doelen van het jaarlijkse benefietevenement Music for life.

Vandaag vond de Warmathon voor het eerst in het Brusselse Ossegempark, aan de voet van het Atomium, plaats. Vele duizenden deelnemers daagden op en onder hen verscheen rond 15.30 uur ook Koning Filip, in het gezelschap van prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore.

De komende dagen wordt er nog gelopen op de Warmathon in Hasselt, Brugge, Antwerpen, Leuven en Gent. De opbrengst van de Warmathon wordt verdeeld over de meer dan duizend Vlaamse vzw's van Music for life. Omstreeks 20.00 uur zal duidelijk worden hoeveel geld de Brusselaars al lopend hebben ingezameld.

bron: Belga