Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken daklozenopvang in Brussel

Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken daklozenopvang in Brussel

Koning Filip en koningin Mathilde hebben woensdagavond in alle discretie een bezoek gebracht aan de nachtopvang voor daklozen van vzw Hoeksteen in Nieuwland in Brussel. Het bezoek aan het winterplan was een initiatief van de koning zelf. Het koningspaar kwam net voor het opdienen van het avondeten aan in de nachtopvang. De daklozen kunnen er gratis en anoniem overnachten en krijgen er zowel 's avonds als 's ochtends een maaltijd. Er is plaats voor 48 personen en de opvang zit elke dag vol.

De opvang heeft een samenwerking met voedselketen Exqi waardoor ze elke dag de broodjesoverschotten krijgen indien die beschikbaar zijn. Zo niet, maken buurtbewoners vrijwillig eten voor de daklozen. Dat was woensdagavond het geval.

Nadat het koningspaar een woordje uitleg had gekregen over de werking van de opvang was het etenstijd. Koning Filip hielp zelfs even mee met het opdienen van de avondmaaltijd. De daklozen waren erg fier dat ze de koning mochten ontmoeten en ondanks hun penibele situatie werden er zelfs met de glimlach moppen verteld.

Koningin Mathilde bracht intussen een bezoek aan de hulppost van het Rode Kruis. Daar sloeg ze een praatje met enkele daklozen die verzorging kregen. De daklozen kampen vaak met problemen aan de voeten en dus kunnen ze er rekenen op een deugddoende pedicure.

Na een uurtje was het bezoek afgelopen en feliciteerde het koningspaar de medewerkers en vrijwilligers nogmaals voor hun werk.

bron: Belga