Koning en koningin bezoeken wijkhuis in Etterbeek

Koning en koningin bezoeken wijkhuis in Etterbeek

Koning Filip en koningin Mathilde hebben donderdag een bezoek gebracht aan het wijkhuis vzw Buurtwerk Chambéry, in de Brusselse gemeente Etterbeek. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Vincent De Wolf. Na een ontmoeting met bezoekers en vrijwilligers, genoot het vorstenpaar er van een kerstlunch in het sociaal restaurant. Buurtwerk Chambéry ligt in de buurt die 'laag Etterbeek' wordt genoemd, een gemengde wijk waar arm en rijk, oud en jong en mensen van verschillende culturen naast elkaar leven. Doel van het wijkhuis is om het contact tussen de verschillende buurtbewoners te bevorderen en om hun levensomstandigheden te verbeteren. De vzw organiseert activiteiten, helpt bij de omkadering van jongeren en probeert ook een oplossing te vinden voor eenzame en geïsoleerde bejaarden in de buurt.

"We hebben de koning en de koningin onze visie uitgelegd", zei coördinator Edwin Vanhollebeke na afloop. "Onze lokale werking is belangrijk, omdat mensen elkaar zo leren kennen en er een vertrouwenssfeer ontstaat. Voor ons is dit een goede manier om een antwoord te bieden op de haat die zich verspreidt in onze maatschappij", klonk het nog.

Na afloop van de ontmoeting met de bezoekers en vrijwilligers van het centrum, genoot het vorstenpaar er nog van een kerstlunch in het sociaal restaurant van de vzw.

bron: Belga