Koning Albert II heeft nog geen dna-test afgelegd

Koning Albert II heeft nog geen dna-test afgelegd

Koning Albert II zou zich nog niet onderworpen hebben aan een dna-test. Dat menen althans de advocaten van Delphine Boël te weten, zo geven ze aan in een persbericht. Ter herinnering: in oktober vorig jaar oordeelde het Brusselse hof van beroep dat Jacques Boël niet de wettelijke noch de biologische vader is van Delphine Boël. Het hof beval koning Albert II toen om binnen de drie maanden een dna-test te ondergaan. "Delphine Boël heeft zich onderworpen aan die test (dna), maar dat is volgens onze kennis nog niet het geval voor koning Albert II", zo geven Marc Uyttendaele en Yves-Henri Leleu, twee van de drie advocaten van Delphine Boël, aan. Meester Alain De Jonge verzekert momenteel niet meer de verdediging van Delphine Boël, omwille van redenen vreemd aan het dossier.

Wat betreft de mogelijkheid van Albert II om cassatieberoep aan te tekenen tegen het arrest van het hof van beroep van oktober, herinneren Uyttendaele en Leleu eraan dat "in tegenstelling tot wat de verdediging van Albert II aanvoert, een eventuele voorziening in cassatie hem niet zal vrijstellen om een standpunt in te nemen over deze test."

Ofwel onderwerpt hij er zich aan, ofwel weigert hij de test. In dat laatste geval, aldus de advocaten van Delphine Boël, zal dat aanzien worden als een "vermoeden dat hij wel degelijk de vader van Delphine is".

Albert II heeft tot 8 februari om een cassatieberoep te formuleren.

bron: Belga