Komiek Chris Rock laat smartphones blokkeren in het Sportpaleis

Komiek Chris Rock laat smartphones blokkeren in het Sportpaleis

De Amerikaanse komiek Chris Rock verbiedt smartphones tijdens zijn show in het Antwerpse Sportpaleis. Om te vermijden dat mensen hun telefoon gebruiken voor foto's en filmpjes voor sociale media, verplicht hij hoesjes die in een bepaalde zone automatisch op slot gaan.

Wanneer de bezoekers het Sportpaleis binnenkomen zullen ze hun smartphones niet moeten afgeven, maar krijgen ze juist een extra accessoire aangeboden: een speciaal ontworpen telefoonhoesje. Daarin moeten ze hun gsm opbergen. Het hoesje kan je buiten de zaal gewoon open en dicht doen. Maar van zodra je je in de telefoonvrije-zone begeeft, gaat het op slot.

De comedian met zowel een Grammy als Emmy Award op zijn naam, gaat voor het eerst in 9 jaar opnieuw op tournee. Zijn Total Blackout Tour brengt hem op 29 september ook naar België. Maar als het van Chris afhangt, zal je zijn stand-up-ervaring in het Sportpaleis dus niet op sociale media of YouTube zien verschijnen.

Phone-crazed #audiences and fed-up #musicians? Yondr is on the case - CNET #tech http://t.co/cGRoy3HjY2 pic.twitter.com/Uf4akInBqd

— Technolizer (@Technolizer) 2 november 2014

De maatregel om het publiek bij de les te houden en tegen het verspreiden van de inhoud van optredens is niet nieuw. Verschillende artiesten maakten er bij Amerikaanse shows al gebruik van.