Koffie is uit, gouden melk is in

Je kan van hipsters houden of ze haten, maar één ding moet je hen nageven: ze hebben heel wat variatie in onze eetgewoonten gebracht. Als je knalroze koffie en wine slushies ondertussen beu bent, is er weer een nieuw drankje hot en happening in hipsterland: gouden melk.
door
Julie
Leestijd 2 min.

Het nieuwe warme genot wordt gemaakt van onder meer melk en kurkuma. Dat laatste ingrediënt is al meermaals bejubeld door hipsters en foodies, maar ook Gwyneth Paltrow is fan. Het kruid heeft namelijk heel wat gezondheidsvoordelen. Zo zou de specerij ontstekingsremmende en helende eigenschappen hebben en je immuunsysteem een boost geven. In Zuid-Azië wordt het bijvoorbeeld al 4.000 jaar gebruikt als medicijn in de Ayurvedische geneeskunde.

Je kan kurkuma toevoegen aan bijvoorbeeld rijstgerechten of scampi's, maar nu krijg je je portie dus ook binnen via een drankje. Voorlopig vind je het brouwseltje enkel nog maar in hippe bars in Amerika en Australië, maar hopelijk kunnen wij hier binnenkort ook bij onze vaste barista binnenlopen voor een kurkuma latte.

In afwachting kan je het drankje alvast zelf een keer maken. Hier vind je een receptje.

Foto Instagram / justlike_hannah