Koepel voor vissen toont hen de wereld buiten de vijver

Koepel voor vissen toont hen de wereld buiten de vijver

Een Nederlands bedrijf dat producten maakt voor aquaria, Velda, kwam op de proppen met een koepel voor vissen. De 'Floating Fish Dome' is een glazen koepel die gevuld wordt met water wanneer het in de vijver wordt geplaatst en vissen zo de mogelijkheid toekent om de wereld buiten de vijver te aanschouwen.

"De vissen in de vijver worden steeds vaker beschouwd als sociale dieren, waarbij de interactie verder gaat dan een handje voer in de vijver uitstrooien en de observeren", klinkt het op de site. "Vissen kijken wordt een unieke belevenis met deze drijvende perspex doorkijkbol in de vijver. Ze zullen vaak een kijkje gaan nemen in de bol en dat levert prachtige beelden op."

Volgens de site kunnen mensen hun vissen ook trainen om in de bol te gaan door er eten in te doen. "Na verloop van tijd zullen ze de bol meenemen in hun dagelijkse zwemroute", is de uitleg.

En naast ontspanning, heeft de koepel ook een zeer belangrijke medische functie. Omdat eigenaars van vissen hun dieren via het toestel heel goed kunnen observeren, wordt het mogelijk om vroegtijdig te ontdekken wanneer een vis aangetast is door ziekte.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=AbcOWdV9Wus[/embed]