Koeien moeten reusachtige krokodil niet langer vrezen

In Australië heeft de politie een krokodil van ruim vier meter lang gevangen. Dat is goed nieuws voor het plaatselijke vee, dat een geliefkoosd doelwit was van het reusachtige reptiel.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

De ordediensten konden de krokodil van 4,33 meter vangen met een val die ze in het water hadden geplaatst. Op beelden is te zien hoe beest in een kooi ligt en uiteindelijk met touw en tape aan land kan worden gesleept. Daar wordt het tot bedaren gebracht.

Voor de inwoners van het dorpje Douglas Daly, dat 200 kilometer ten zuiden van Darwin ligt, is de vangst een flinke opsteker. Zij hadden al meermaals hun beklag gedaan over een gevaarlijke krokodil. Het imposante beest had het trouwens niet alleen gemunt op het plaatselijke vee.

"Ook voor de bewoners van dit gebied waren het bange tijden", vertelde een politiewoordvoerder tegen de lokale media. Intussen is de krokodil naar een krokodillenfokkerij in Darwin gebracht.

Toch kunnen de inwoners van het dorpje nog niet op beide oren slapen. Er zou zich namelijk nog een krokodil bevinden in het ondiepe water, die naar verluidt nog groter is dan het exemplaar dat al werd gevangen. Daarom blijft de val voorlopig nog ter plaatse.

Beelden R.V.