Koeien knuffelen is de nieuwste relaxatiehype

Koeien knuffelen is de nieuwste relaxatiehype

Iedereen komt tot rust op zijn eigen manier. Voor de ene persoon is dat een warm bad met lavendelextracten, voor de ander is het de nieuwste cd van Metallica. Er zijn ook mensen die kalmeren door hun band met dieren aan te halen en voor die dierenvrienden is er nu koeknuffelen. Op de Mountain Horse Farm ten noorden van New York kan je sessie boeken met de giganten van de wei.

Strelen kost je heel wat meer

De boerderij biedt twee types van sessies aan. Voor 65 euro per uur mag je het veld op en een koe knuffelen. Mensen die meer willen, kunnen gaan voor de 'Horse and Cow Experience'. Daarmee mag je tijd spenderen met alle boerderijdieren door ze te strelen, hun haar te kammen of er mee te spelen. De 'Experience' kost je wel meer dan 260 euro per 90 minuten, meldt PubMed.

Toch is het volgens de uitbaters van de boerderij het geld waard. "Koeien hebben een iets hoger lichaamstemperatuur dan mensen, maar hun hartslag is lager. Ze knuffelen werkt dus heel relaxerend", stelt het bedrijf op zijn website, waarop verder uitgelegd staat dat de gevoelige dieren hun lichaamstaal gebruiken om met elkaar te communiceren. "Ze weten wat er binnenin bij je speelt en ze zullen daar zonder vooroordelen op reageren."