Koalababy in Antwerpse Zoo is mirakel

Koalababy in Antwerpse Zoo is mirakel

De koalababy vertoeft momenteel gezond en wel in mama Guwara's buidel. Papa Goonawarra stierf drie maandel geleden op 11-jarige leeftijd. Hij was ziek en wou niet meer eten. De paring dateert zelfs van lang voor zijn dood.

Koala's kunnen de innesteling van het bevruchte eitje uitstellen met een verlengde zwangerschap tot gevolg. Verzorger Nathalie zag de eerste beweging: “Ik kon mijn ogen niet geloven. Wat ben ik blij met onze baby! Ik hoop dat hij goed verder groeit en dat we snel een kopje uit de buidel zien piepen.”

Ook Planckendael krijgt binnenkort een nieuw koalamannetje, Yooranah geheten. Hij komt volgende maand aan vanuit het Schotse Edinburgh en zal de plaats innemen van de jonge Oobi Ooobi, die naar het Duitse Leipzig trekt. Yooranah zal later dit jaar nog het gezelschap krijgen van een vrouwtje om het kweekprogramma voort te zetten.

Paira Daiza, het dierenpark nabij Bergen, mocht twee weken geleden ook al drie koala's verwelkomen. De drie vrouwtjes kwamen, met wat vertraging, over van een Australisch beschermings- en voortplantingscentrum.

Foto Planckendael / B. Hulselmans