Knuffel helpt koala in Australië verlies van moeder te verwerken

Knuffel helpt koala in Australië verlies van moeder te verwerken

Op het moment van het dodelijke ongeval zat de babykoala, Shayne, op de rug van de moeder. Het dier overleefde de aanrijding hoewel het ook nog een aanval van kraaien te verduren kreeg.

Shayne werd overgebracht naar een dierenkliniek van de Zoo van Australië. Daar oordeelden de dierenartsen dat de baby-koala het verlies van zijn moeder zou kunnen overleven met behulp van een koalaknuffelbeest. "Shayne raakte niet gewond bij het ongeval. Maar hij zal het verlies van zijn moeder moeten overwinnen en ook de belangrijke lessen leren die ervoor zorgen dat hij later onafhankelijk kan leven in het wild", zei ziekenhuisdirectrice Rosie Booth.

https://www.facebook.com/WildlifeWarriorsWorldwide/videos/10153827317371867/

Koala's moeten door de klimaatveranderingen steeds vaker hun natuurlijke habitat verlaten, waardoor ze meer en meer betrokken geraken bij verkeersongevallen. Het Australische ziekenhuis voor wildlife verzorgt maandelijks 70 tot 80 koala's.

Toen de eerste Britse kolonisten voet op Australische bodem zetten in 1788, leefden er 10 miljoen koala's op het eiland. Hun aantal werd in 2012 geschat op 330.000.

Foto AFP / B. Beaden