Klaptelefoon is bezig aan een comeback

Dat alle trends ooit terugkomen, bewijst de klaptelefoon. De populariteit van het toestel kende een dikke tien jaar geleden een hoogtepunt, maar moest daarna plaats ruimen voor de opkomst van de smartphones. Als we de nieuwe teaservideo van Lenovo mogen geloven, komt het item binnenkort opnieuw in de mode. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Uit de video kan men afleiden dat Lenovo, de nieuwe eigenaar van techmerk Motorola, volgende maand met een nieuwe klaptelefoon komt. Het besturingssysteem zal Android zijn en de flip phone zal er quasi hetzelfde uitzien als het oude, iconische RAZR toestel. Op 9 juni komt het bedrijf met meer informatie over het product naar buiten.

Het ouderwetse model is al een tijdje een hype in wording. Zo komt er in Adele's videoclip van Hello een klaptelefoon voor en ook sterren als Anna Wintour en Rihanna kunnen al een tijdje niet meer zonder de flip phone.

Volgens het Amerikaanse adviesbureau Gartner is de retour van het apparaat te danken aan mensen met nostalgische gevoelens voor oude telefoons. Ze voorspellen dan ook dat het niet lang meer zal duren vooraleer het traditionele toestel opnieuw in de rekken ligt.

Foto Wikipedia / OptoScalpel